Grafische kunst in Zeeland

WORKSHOP TOYOBOPRINT

IMG_20160322_124846a.jpgToyobo-print workshop – mei 2016

Toyobo is een vrij nieuwe techniek, ontstaan vanuit de wens om het grafiekatelier vrij te maken van het gebruik van chemicaliën. Non toxic. Op fotografische wijze wordt een afbeelding op een lichtgevoelig plaatje belicht. Vervolgens ontwikkeld in water en in uv licht gefixeerd. Dit proces kan als ets, diepdruk en hoogdruk zoals linosnede worden ingezet. De winst hierbij is dat je beeld digitaal in photoshop kan worden bewerkt en het karakteristieke van inkt en (ets) papier behouden blijft. Dit maakt de techniek interessant voor grafici en fotografisch werkende kunstenaars. Voorkennis van grafische technieken is niet noodzakelijk. In twee middagen wordt eerst Toyobo en haar plek binnen.. Lees verder

Klik hier voor inschrijvingen.