Grafische kunst in Zeeland

Agenda

In onze werkplaats gedrukte affiche!

Informatie over het programma Grafiek22 voor Zeeland:

4 september Kunst- en Cultuurroute Middelburg met het thema van Grafiek 22: ’Ontmoetingen’ in de binnenstad van Middelburg.

Dit is de openingsmanifestatie van Grafiek 22 in Zeeland met tentoonstellingen, demonstraties en introductie van het programma, grafiek bij 18 ateliers en galeries. Interactieve demonstratie op kleine drukpersen op een bakfiets op verschillende locaties.

Een samenwerkingsproject van de Kunst en Cultuurroute Middelburg en VirusGrafiek. Informatiepunt: de roofprint pers, Bellinkstraat 25, Middelburg.

Informatie op https://kunstroutemiddelburg.nl

Een samenwerkingsproject van de Kunst en Cultuurroute Middelburg en VirusGrafiek. Informatiepunt: de roofprint pers, Bellinkstraat 25.

vanaf 5 september Exposities

Een dubbel expositie met etsen van Harry van Kruiningen én nieuw gemaakte grafiek van grafici uit Zuid-Nederland en van leden van VirusGrafiek. ‘Sex achter de dijken’

Het werk van Van Kruiningen is een selectie uit de series ‘Het ontstaan van het leven’ & ’Het ontstaan van de sexualiteit’ en is uitgangspunt voor het recent gemaakte werk. De werken zijn te zien op 2 locaties:

5 september – 17 oktober in De Drvkkery Middelburg

(informatie openingstijden van De Drvkkery https://drukkerijmiddelburg.nl)

5 september – 7 oktober in de Passerelle, Stadhuis Terneuzen

(informatie openingstijden van de Passerelle https://www.toonbeeld.nl/search?search=de+Passerell

17 september 11-17 uur  Grafiekbeurs

15 stands met grafici uit Nederland en België tonen hun werk in de Kloostergangen van de abdij van Middelburg

André Opdorp-Vera Dedeurwaerdere- Matthijs Heins- Cees Elzinga-Titi Zaadnoordijk-Els Pardon- Angela Kuckartz- Inge de Belder-Henny van Ham-Andrea Cook- Joke Apner- Petra Rouwendal-Leni van den Berge-Marijn Kluijfhout-VirusGrafiek

18 september  Lezing over Harry van Kruiningen

14.00 uur,  Zeeuws Museum Middelburg.

Dr. Wanda Zevenboom, oud-docent en wetenschapper bij o.a. Rijkswaterstaat, vertelt over Van Kruiningen’s periode als student Microbiologie, waar de etsenseries over algen en wieren uit voort zijn gekomen.

De lezing is gratis toegelijk maar de entree voor het museum niet!                      

Aanmelden via de mail voor 17 september op virusgrafiek@gmail.com