Grafische kunst in Zeeland

Maand van de Grafiek in Zeeland

Agenda

Oktober 2016 is de Maand van de Grafiek, een landelijke manifestatie voor de professionele grafische kunst. Hieronder vindt u alle activiteiten die in Zeeland georganiseerd worden.

 

posterZaterdag 1 oktober, 12u00, t/m zondag 2 oktober 2016, 12u00
Locatie:  kunstwerkplaats KipVis, Dreesstraat 2 te Vlissingen

Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement waarin tekenaars 24 uur onafgebroken werken aan een strip van 24 pagina’s. U kunt de tekenaars bezoeken tijdens de 24 uur tekenen. En de resultaten – ook van de afgelopen jaren – zullen op 29 oktober 2016 tentoongesteld worden in KipVis. Voor meer informatie: facebook.com/24hourskipvis.

Tekent u ook 24 uur mee? Stuur dan een mailtje naar virusgrafiek@gmail.com voor meer informatie.

Boekpresentatie ‘Only cats?’
Zondag 2 oktober 2016, 14u00
De Roofprint Pers, Bellinkstraat 25, Middelburg

Boekpresentatie ‘Only cats?’ Een boekproject van Renate Bueno en Leni van den Berge. In januari bracht de post een envelop met een aantal vreemde types, die zich allemaal hetzelfde afvroegen: “If I had a cat …”. Een kat, ja, wat dan? Er ontspon zich een verhaal dat tussen Middelburg en Weesp reisde met steeds weer de nieuwsgierigheid en de lol van ‘wat gebeurt er nu?’ Het boek is in kleine oplage uitgegeven bij de Roofprint Pers en samen met de originele prenten te zien op de tentoonstelling.

Kunst en Cultuurroute Middelburg
Zondag 2 oktober 2016

Elke eerste zondag van de maand kunt u in Middelburg de Kunst & Cultuurroute bezoeken. Met daarin bijvoorbeeld Atelier Riet Willems, Vlissingsestraat 48 te Middelburg, die in oktober grafiek exposeert.

Zondag 9 oktober 2016 (Kinderboekenweek)
Workshop Renata Bueno
De Drvkkery, Markt 5 Middelburg

Workshop portretten en selfies maken met Renata Bueno. Kijk op de-drvkkery.nl voor meer informatie over aanmelden en deelnemen.

Expositie Grafisch Verbeeld
1 oktober t/m 29 oktober 2016
Locatie: Boerderijgalerie de Osseberg, Singelweg 11, 4364 LA Grijpskerke 

Een tentoonstelling met werk van Jorien Brugmans, Saskia Eggink, Ernest Joachim, Jeroen Kersouw, Marijn Kluijfhout, Ton Lamper, Marieke van der Perk, Tjitske Prins, Erlend Steiner Lovisa, Paula Termeer, Annie van Wingerden, Sjaak de Wit, Simon Woudwijk en daarbij bronzen beelden en ander werk in de ruimte. Op vrijdag 14 oktober, 20u00, vindt er een lezing over grafiek plaats door Ton Lamper.

Expositie Máscaras, caras, personagens
1 oktober – 31 oktober 2016
De Roofprint Pers, Bellinkstraat 25, Middelburg

Um mundo de fantasia/maskers, koppen, personages … een wereld van verbeelding. Zeefdrukken, monoprint- en postprint collages van Renata Bueno (Brazilië) & vlakgomdrukken/collages en boeken van Leni van den Berge. En ook: “Only cats?”, een boekproject van Renata Bueno en Leni van den Berge. Meer werk van Renata Bueno is te zien bij De Drukkery. Op zaterdag 29 oktober vanaf 20u00 is de pre-finissage tijdens de Nacht van de Nacht. Maskerade in Duister Middelburg.

Rembrandt : een leven in prenten, lezing door Frans Laurentius
Zondag 30 oktober 2016, 13u30
Zeeuws Museum, Abdij 3-4 Middelburg

Over het leven en werk van Rembrandt aan de hand van de vele etsen, die hij in zijn lange carriere gemaakt heeft. Aan de hand van kunsthistorische, historische aspecten en vondsten uit het watermerkonderzoek zal een beeld van deze kunstenaar worden geschetst. De lezing is gratis, er wordt wel entree voor het museum gevraagd. Museumjaarkaart gratis. Aanmelden via virusgrafiek@gmail.com.

VIRUSGRAFIEKGrote grafiekmiddag in KipVis
Zaterdag 29 oktober 2016, 12u00 – 17u00
Locatie:  kunstwerkplaats KipVis / Grafische werkplaats van VirusGrafiek, Dreesstraat 2 te Vlissingen

Op zaterdag 29 oktober vinden er vele grafiekactiviteiten plaats in KipVis. Er is dan een grafiekbeurs, een weerslag van de VirusGrafiekestaffete, een expositie van strips, gemaakt tijdens 24 hour comicday. Er zijn demonstraties op de etspers en proefpers in de grafische werkplaats. Ook zal Print op het Witte Paard live drukken.

Mocht u als grafici overigens deel willen nemen aan de grafiekbeurs, dan kunt u zich aanmelden via virusgrafiek@gmail.com.

Expositie Dromenland, Kinderboek Illustraties van Marijn Goldschmidt
5 oktober – 31 oktober 2016
Boekhandel ’t Spui, Oude Markt 5 Vlissingen

Marijn Goldschmidt volgde de opleiding Visuele Communicatie aan de academie in Den Bosch, met als vakken illustratie, fotografie en grafische vormgeving. Haar afstudeerwerk werd bekroond met een prijs voor ‘het meest eigen handschrift’. Vervolgens heeft ze veel ervaring opgedaan bij diverse bureau’s en organisaties. Naast haar liefde voor grafisch ontwerp houdt zij zich ook graag bezig met illustreren.