Grafische kunst in Zeeland

Start Maand van de Grafiek

1 Oktober 2016 start de Maand van de Grafiek, een landelijke manifestatie voor de professionele grafische kunst.

In het eerste weekend vinden er in Zeeland diverse activiteiten plaats.

Expositie Máscaras, caras, personagens
1 oktober – 31 oktober 2016
De Roofprint Pers, Bellinkstraat 25, Middelburg

Um mundo de fantasia/maskers, koppen, personages … een wereld van verbeelding. Zeefdrukken, monoprint- en postprint collages van Renata Bueno (Brazilië) & vlakgomdrukken/collages en boeken van Leni van den Berge. En ook: “Only cats?”, een boekproject van Renata Bueno en Leni van den Berge. Meer werk van Renata Bueno is te zien bij De Drukkery. Op zaterdag 29 oktober vanaf 20u00 is de pre-finissage tijdens de Nacht van de Nacht. Maskerade in Duister Middelburg.

Expositie Grafisch Verbeeld
1 oktober t/m 29 oktober 2016
Locatie: Boerderijgalerie de Osseberg, Singelweg 11, 4364 LA Grijpskerke 

Een tentoonstelling met werk van Jorien Brugmans, Saskia Eggink, Ernest Joachim, Jeroen Kersouw, Marijn Kluijfhout, Ton Lamper, Marieke van der Perk, Tjitske Prins, Erlend Steiner Lovisa, Paula Termeer, Annie van Wingerden, Sjaak de Wit, Simon Woudwijk en daarbij bronzen beelden en ander werk in de ruimte. Op vrijdag 14 oktober, 20u00, vindt er een lezing over grafiek plaats door Ton Lamper.

posterZaterdag 1 oktober, 12u00, t/m zondag 2 oktober 2016, 12u00
Locatie:  kunstwerkplaats KipVis, Dreesstraat 2 te Vlissingen

Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement waarin tekenaars 24 uur onafgebroken werken aan een strip van 24 pagina’s. U kunt de tekenaars bezoeken tijdens de 24 uur tekenen. En de resultaten – ook van de afgelopen jaren – zullen op 29 oktober 2016 tentoongesteld worden in KipVis. Voor meer informatie: facebook.com/24hourskipvis.

Tekent u ook 24 uur mee? Stuur dan een mailtje naar virusgrafiek@gmail.com voor meer informatie.

Boekpresentatie ‘Only cats?’
Zondag 2 oktober 2016, 14u00
De Roofprint Pers, Bellinkstraat 25, Middelburg

Boekpresentatie ‘Only cats?’ Een boekproject van Renate Bueno en Leni van den Berge. In januari bracht de post een envelop met een aantal vreemde types, die zich allemaal hetzelfde afvroegen: “If I had a cat …”. Een kat, ja, wat dan? Er ontspon zich een verhaal dat tussen Middelburg en Weesp reisde met steeds weer de nieuwsgierigheid en de lol van ‘wat gebeurt er nu?’ Het boek is in kleine oplage uitgegeven bij de Roofprint Pers en samen met de originele prenten te zien op de tentoonstelling.

Kunst en Cultuurroute Middelburg
Zondag 2 oktober 2016 

Elke eerste zondag van de maand kunt u in Middelburg de Kunst & Cultuurroute bezoeken. Met daarin bijvoorbeeld Atelier Riet Willems, Vlissingsestraat 48 te Middelburg, die in oktober grafiek exposeert.

Via deze link vindt u een overzicht van alle activiteiten die in oktober 2016 Zeeland georganiseerd worden.