Grafische kunst in Zeeland

Expositie in De Drvkkery, Middelburg

IMG-20181001-WA0000

VirusGrafiek exposeert als groep in de De Drvkkery, Middelburg. Uitgangspunt voor deze groepstentoonstelling is het thema van de Kinderboekenweek 2018: ‘ Vriendschap’.

De werken werden speciaal voor deze expositie bij de Kinderboekenweek gemaakt. De groep kunstenaars heeft voor zichzelf een speelruimte gedefinieerd waarbinnen de nieuwe werken uitgevoerd zijn geworden. Maatvoering is er daar een van, maar ook het gebruik van letters, of een tekst. Letters en beeld gaan dan mooi samen in de setting van een boekhandel, rondom het thema van de kinderboekenweek.

De grafische werkplaats van Virusgrafiek beschikt al over een letterpers, we konden voor de workshops ‘Letterdrukken voor kinderen’ in De Drvkkery ook nog putten uit een uit de winkel tevoorschijn gekomen aanvulling van drukmateriaal. De workshops werden gegeven door Bo de Jong en Ben Vranken.

Aan de expositie nemen deel Petra Rouwendal, Kees Brandenburg, Harriet Rademakers, Ben Vranken, Liesbeth Labeur, Paul de Ruiter, Bo de Jong en Jeroen Kersouw.

De expositie loopt nog tot 10 november.

IMG-20181015-WA0002

JK