Grafische kunst in Zeeland

Lezing Frans Laurentius in Zeeuws Museum

Lezing “Grafiek van tijdgenoten van Rembrandt” door Frans Laurentius

Zondag 29 september 2019, 14 uur, Zeeuws Museum, Middelburg

Rembrandt van Rijn is natuurlijk de eerste kunstenaar waar aan men denkt bij de Gouden Eeuw. Er waren echter veel meer meesters actief. Een deel hiervan maakte naast schilderijen en tekeningen, grafiek. Soms bleef het bij een klein uitstapje, maar een aantal kunstenaars heeft een belangrijk en interessant oeuvre aan prenten gemaakt. In deze lezing komen voorbeelden aan bod van o.a. mensen als Paulus Potter, Adriaen van Ostade en Jacob van Ruijsdael.
 
NB. De lezing is gratis, er wordt wel entrée voor het museum gevraagd, gratis voor bezitters van de museumjaarkaart . 
Aanmelding voor de lezing via virusgrafiek@gmail.com
Afbeelding: Ets, Reinier Nooms, genaamd Zeeman (ca. 1623-1664) van rond 1655.